Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Буря събори огромен билборд в Мумбай, трима загинаха (ВИДЕО)

13 май 2024, 20:49 часа • 1178 прочитания

Буря събори огромен билборд в Мумбай. От падането му загинаха трима души, а 59 бяха ранени, съобщи АП. Инцидентът е предизвикал суматоха по време на гръмотевична буря, придружена от проливен дъжд.

Десетки души са попаднали под отломките на рекламното съоръжение в предградието Гаткопар, написа мумбайската трафик полиция в социалната мрежа Х.

"Днес, на 13.05.2024 г., около 16:30 часа, внезапна буря и проливен дъжд доведоха до опустошителен инцидент. Метална греда от билборд с размери 70/50 метра се срути в железопътната бензинова помпа, Samta Colony, Ghatkopar (E), ранявайки 37 души. Смята се, че около 50-60 души все още са в капан. Нашите служители, заедно с пожарната бригада, са на място и провеждат операция по търсене и спасяване", се посочва още в съобщението. Още: Четирима загинали и 900 000 домове без ток след силни бури в Канада

Мусонният период, който трае между юни и септември, носи по-голямата част от годишните валежи в Южна Азия и причинява проливни дъждове и тежки наводнения в Индия. Валежите са жизненоважни за зависимите от него култури, засадени през мусона, но тези дъждове често са причина за големи щети.

Метеорологичната служба на Индия информира, че в близките часове се очакват гръмотевици, дъждове и ветрове в някои части на Мумбай.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес