Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бомбен атентат срещу президента на Филипините

29 ноември 2016, 14:01 часа • 1464 прочитания

9 човека, близки до президента на Филипините Родриго Дутерте са били ранени след бомбен атентат, съобщава CNN. Конвоят на президента е бил ударен от експлозия, но самия Дутерте не е пътувал в никоя от колите.

Повечето от хората му са в добро състояние, без опасност за живота, но един от тях е в критично състояние, съобщават местните власти. Експлозията е станата на южния остров Минданао, който е населен предимно с мюсюлмани. Президентът Дутерте е планирал да посети острова в сряда (30.11.20016).

"Ние уверяваме нашите смели мъже и жени, които защитават нашият президент, че той никога няма да ги остави когато те се нуждаят от него", съобщава говорителят на Дутерте Мартин Анданар.

Това не е първо нападение във Филипините. 14 души намериха смъртта си в родният град на президента Давао през септември.

Родриго Дутерте е във война с наркокартелите откакто разгърна мащабна кампания за борба с наркоразпространителите в азиатската страна. Оттогава насам Филипините е обхваната от поредица от престъпни актове, последният от които насочен срещу свитата на Дутерте.

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес