Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арести на килограм: Хиляди задържани в Шри Ланка

24 декември 2023, 14:11 часа • 3160 прочитания

Полицията на Шри Ланка е арестувала близо 15 000 души по време на мащабна операция срещу наркотиците. Новината предаде френският ежедневник Le Monde.

Операцията е  проведена в продължение на една седмица с подкрепата на армията и критикувана от активисти за правата на човека. 

Точна бройка арестувани

Близо 13 700 заподозрени трафиканти бяха арестувани, както и 1100 потребители, които ще трябва да преминат програма за детоксикация в армейски центрове, уточнява полицията. При операцията са иззети 440 килограма наркотични вещества, включително 272 килограма канабис и 9 килограма хероин. ОЩЕ: Наркоподводница в Тихия океан: Конфискуваха тонове наркотици (ВИДЕО)

Критиките?

Адвокат твърди, че претърсванията и арестите са извършени без правни заповеди и призова засегнатите да запишат идентификационните данни на служителите за правно оспорване.

Според полицията операцията трябва да бъде възобновена от 27 декември, като по време на празниците полицията е мобилизирана по задачи за обществена сигурност. ОЩЕ: Арестуван е шести човек от екипажа на кораба "Верила"

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес