Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С „престрелка“ се определи най-точният стрелец в Асеновградско

25 май 2016, 16:41 часа
Реклама

Уловът от близо 4 килограма риба донесе на Шакир Асанов първото място в риболовното състезание, провело се на язовир „40-те извора“ край Асеновград.

Риболовецът стана първенец в категорията на мъжете като хвана точно 3,800 килограма риба. Традиционният събор, на който присъстваха почти всички ловци и риболовци от региона, се състои вече повече от 20 години, припомни председателят на Ловно-рибарско дружество „Сокол“-Асеновград доктор Георги Хаджиламбрев.

Ловно-стрелкови комплекс „40-те извора" е мястото, на което отново се проведоха състезания по ловна стрелба, улов на риба, както и екстериорна изложба на кучета.

След шампиона Шакир Асанов, който грабна купата на рибарите, на втора позиция се нареди Николай Найденов. Той успя да събере улов от малко над половин килограм риба. Третото място при мъжете си заслужи рибарят Мариян Кръстанов. Той се размина с по-горната позиция само на 10 грама в улова, като хвана общо 0,540 килограма риба.

В категорията „Най-стар състезател“ победител стана Йордан Колев, с улов – 0,550 килограма риба. С шампионската титла на най-добър риболовец сред децата се отличи Йордан Йорданов. Той улови над 1,700 килограма риба. Второто място си заслужи Владимир Точев с улов – близо 1,300 килограма. Трети стана Галип Галипов, който хвана малко над кило риба. Най-добрите рибари от Асеновградско, които се бориха са улов на четири вида риба – костур, каракута, шаран и червеноперка - получиха грамоти и предметни награди за отличното си представяне на състезанието.

Като най-точен стрелец в надпреварата по ловна стрелба се представи Ердухан Реджепов от долниводенската дружина. Той спечели първото място по точки, след като бе проведена така наречената „престрелка“ между него и Стоил Парламов. Така, стрелецът от дружината на асеновградското село Патриарх Евтимово остана на втора позиция. Третото място зае Панайот Чолаков от Златовръх. Отборно шампионската титла при стрелбите си заслужи дружината на село Нови извор.

На втора и трета позиция се класираха съответно ловците от Патриарх Евтимово и Асеновград-3. В екстериорната изложба на ловджийски кучета отлични резултати показаха няколко четириноги. От гончетата, които се ползват при лов на дива свиня, наградено с грамота бе кучето на Никола Томов от дружината на Долнослав. Четириногите приятели на Йордан Топалов от село Тополово и на Харалампи Желев от дружината на село Мостово бяха отличени в категорията за кучета, ползвани при улов на пернат дивеч.

Традиционният събор на ловците и риболовците от Асеновградско завърши с веселие и наздравици за благоденствие и наслука.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес