Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рокада в Асеновград: Общински съветник става директор на новосъздадена Дирекция за общинските активи

05 април 2016, 18:21 часа • 5447 прочитания

Червена рокада предстои да бъде извършена в Общински съвет-Асеновград. Досегашният съветник от Коалиция „БСП-АБВ, ППК „Екогласност“ Ваня Костадинова подаде оставка. Постът й ще бъде зает от нейния колега Крум Марков, следващия получил най-голям брой преференции на местните избори през октомври 2015 г., предаде кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Мотив за действията на Костадинова е, че тя спечели обявения от Община Асеновград конкурс за директор на новосъздадената Дирекция „Управление на общинските активи и транспорт“. Процедурата стартира в началото на февруари тази година. След изтичане на законоустановения срок, стана ясно, че Ваня Костадинова е единственият допуснат до конкурса за ръководната длъжност.

На 17 март 2016 г. тя трябваше да се яви за решаване на тест, чрез който да бъде оценена компетентността й. С два грешни отговора от общо 30 тестови въпроса Костадинова спечели конкурса. Задачите бяха свързани с материята за позицията, за която кандидатства. А именно – транспорт, общинска собственост, безопасност на движението и други.

Новата Дирекция е част от промените, настъпили след като бяха направени изменения в структурата на Община Асеновград, от началото на новия мандат. Ваня Костадинова е бивш секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Асеновград. След изборите през миналата година тя бе избрана за общински съветник от Коалиция „БСП-АБВ, ППК „Екогласност“. Ваня Костадинова има две бакалавърски степени на образование: „Предучилищна и начална педагогика“ и „Макроикономика“. Магистър е по „Управление на социални дейности“. Има и диплома по „Право“.

Предстои Костадинова да бъде назначена за директор в новата Дирекция „Управление на общинските активи и транспорт“ и да встъпи в длъжност официално в следващите дни.

 

Новата Дирекция, която тя ще ръководи, ще е ангажирана с управление, продажба и отдаване под наем на общински имоти, като и ще се занимава с организацията и безопасността на движението в Асеновград. Дирекцията ще отговаря и за контролът върху дейността на транспортните фирми в общината.

Според, решение на Общинската избирателна комисия в Асеновград, дейността на Ваня Костадинова като съветник е прекратена на 28 март 16 г. По информация на ЦИК, 3-дневен е срокът за обжалване, след което заповедта влиза в сила. Така, на 30 март 2016 г., бе последното заседание на старейшините в града за този мандат, в което Ваня Костадинова взе участие.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес