Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рекорд: Асеновград събра тон и половина капачки за бъдеще

12 юни 2020, 09:25 часа
Реклама

Рекордните тон и половина капачки предадоха от Градска библиотека "Паисий Хилендарски" - Асеновград в подкрепа на националната благотворителна кампания. Това е рекорд и за града, и за цялата община. Количеството е събрано за по-малко от 10 месеца - в периода от септември 2019 г. до юни 2020 г. Традиционно в инициативата са се включили предимно асеновградчани.

Реклама

"Всички бяха много активни по време на цялата кампания. Капачките бяха предавани, както от младежи, така и от възрастни хора, които редовно идваха в библиотеката, където е основният пункт за събирането", посочват от библиотечната институция в града. В това впечатляващо количество събрани пластмасови капачки влизат и капачките от 2-те сърца, разположени в Асеновград. Това е рекорд за града и общината. Според инициаторите от библиотеката, този резултат показва обединение, загриженост, съпричастност и активно участие от всички асеновградчани и жители на населените места в общината. А това дава надежда и стимул на организаторите да продължат с кампанията.

Припомняме, че идеята стартира през есента на 2017 г. и за по-малко от 3 години стана много популярна в България. Благодарение на кампанията за вече са дарени 22 кувьоза, като един от тях бе предоставен на МБАЛ - Асеновград през октомври 2019 г. Кампанията в цялата страна е постоянна и събирането на капачки в пункта на Градска библиотека в града продължава. Интересът, от страна на асеновградчани, е голям и продължава да расте. Капачки могат да се носят всеки ден от 08:30 ч. до 17:00 ч. в сградата на библиотеката в Асеновград.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес