Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деца с увреждания организираха благотворителен базар

19 декември 2017, 10:02 часа • 809 прочитания

Повече от 250 лева са събрани само за два дни от благотворителния базар, организиран от Дневния център за работа с деца с увреждания в Асеновград.

В инициативата се включиха всички 27 потребители, които са на възраст от 3 г. до 18 г., посочи за Actualno.com управителят на институцията Добромир Кузманов.

Изделията са изработени от децата с помощта на социалните педагози в Дневния център. В изложбата откриваме мини черджета от прежда, коледни венци и кошници, звездички, декорирани бутилки, дървени творения и други.

Артикулите са на символични цени, като е поставена и урна за дарения. В благотворителната кауза, редом до произведенията на малките творци и в тяхна помощ, със свои творения се включиха и две асеновградчанки. „Целта на инициативата е потребителите на Дневния център за работа с деца с увреждания в Асеновград да се научат предимно на дейности със социална насоченост.

Чрез изработката на изделията за благотворителния базар потребителите се запознават с груповите занимания и у тях се възпитават трудови навици. Не на последо място, децата придобиват, макар и елементарни ежедневни, но важни за живота умения.“, обясни Кузманов. Базарът е разположен в сградата на Исторически музей-Асеновград и ще продължи до 21.12.17 г.

Събраните средства ще бъдат ползвани за провеждане на екскурзии на децата, посещаващи Дневния център, или за закупуване на занимателни и образователни игри.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес