Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновградчани искат видеокамери край училищните пешеходни пътеки

11 януари 2017, 16:30 часа • 1110 прочитания

Да бъдат заделени средства в Бюджет 2017 г. на Асеновград за подобряване на градската инфраструктура чрез монтиране на огради и предпазни мрежи около реката и площадката в квартал „Метоха“, поискаха граждани по време на публичното обсъждане по темата.

Сред предложенията бяха още поставяне на видеонаблюдение на пешеходни пътеки до училища и детски градини и на указателни табели за спирки на градския и таксиметров транспорт. Асеновградчани, присъствали на публичното обсъждане на общинския Бюджет за настоящата година, посочиха, че е необходимо да се отделят пари и за ремонт и благоустрояване на училищни дворни пространства и по-конкретно – за полагане на нова настилка на игрището в ОУ „Ангел Кънчев”, на което децата не могат да провеждат качествено спортните си занимания заради лошия терен. С конкретни предложения пред управляващите излязоха и представители на „Зелените“ в Асеновград.

Те посочиха, че сградата на Детската млечната кухня в ОУ „Христо Ботев” се нуждае от спешен ремонт. Предложиха в парковете да се обособят заградени площадки, предназначени само за домашни любимци. И още - „Зелените“ поискаха да се отделят средства за ремонт на сцената на зрителната зала и гримьорните в читалище „Родолюбие”.

По време на обсъждането, от страна на Общинска администрация, бяха представени и основните приоритети при съставянето на Бюджет 2017 г. на Асеновград. Сред тях са: повишаване ефективността от публичните разходи, увеличаване обхвата и подобряване качеството на предоставяните от общината услуги; подобряване на материално-техническата база в общинските училища и детски градини; поддържане чистотата, уличното осветление и озеленяването в града и други. Припомняме, че бюджетната рамка, представена в цифрово изражение, е в размер на над 36 030 000 лева.

В това число са включени приходи за делегирани от държавата дейности /близо 18 300 000 лева/ и местни приходи /около 17 760 000 лева/. Публичната среща за обсъждане на общинския бюджет откри кметът на града доктор Емил Караиванов, който посочи, че проектът ще бъде изменен и допълнен с действително реализираните преходни остатъци от държавните и местните приходи, след приключване на бюджетната 2016 г.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес