Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ritual Gatherings се завръща с незабравимо плажно фестивално преживяване в Черноморец

11 юли 2023, 10:30 часа • 1413 прочитания

Ritual Gatherings - дългоочакваният годишен плажен фестивал, с гордост обявява връщането си на малките идилични плажове на Нос Акра в Черноморец. Събитието ще се проведе от 14 до 16 юли и тази година обещава вълнуващо съчетание от музика, изкуство и устойчивост, като кани участниците да се потопят в свят на творчество, общност и взаимодействие.

Вдъхновен от основните ценности на фестивала "намали, преизползвай, рециклирай, преизобрети" (reduce, reuse, recycle, reinvent), Ritual Gatherings събира впечатляваща група визуални артисти, които ще представят завладяващи инсталации с изкуство. Aртисти като Седрик Ван Парис, Анна Митова, Лиза Викторова, Мими Марино и Mirror Dimensions от Ира и Христо ще преобразят фестивалните пространства със своите вдъхновяващи произведения. Особено важно е, че инсталацията на ФлипЗърд ще използва възможно най-добре материали от миналогодишната инсталация, което демонстрира ангажимента на фестивала към устойчивите практики.

Ritual Gatherings

Снимка: Ritual Gatherings

Един от най-очакваните моменти на Ritual Gatherings е поклонението на Ритуала, ценена традиция за спокойствие и съединение, което се провежда на плажа. Гостите ще се насладят на изящна пища от свежи местни продукти и изискани вина. Тазгодишното кулинарно изживяване ще бъде подготвено от изявените готвачи Рене и Юн Йошида от FunKooks и Pop-up Chicken, в сътрудничество с гастрономичния виртуоз Владимир Тодоров от Fake French и Sando. С фокус върху нулеви отпадъци, Ритуалната Вечеря подчертава ангажимента на фестивала към устойчивата гастрономия.

През целия фестивал участниците могат да се включат в редица вълнуващи дейности, насърчаващи благополучието и творчеството. От енергични сесии на Sup Yoga и медитативни изживявания до работилници по миксология, работилници за вегански шоколад и работилници по бижутерия, Ritual Gatherings предлага разнообразие от поглъщащи преживявания за всеки вкус.

Ritual Gatherings

Снимка: Ritual Gatherings

Сърцето на фестивала ще бие под звуците на изключителни диджеи. На върха на списъка за тази година е Afriqua, изключително признат диджей и продуцент, известен с уникалната си комбинация от електронна музика. Неговите завладяващи сетове, съчетаващи елементи на хаус, техно и експериментални звуци, са му спечелили признание в глобалната електронна музикална общност.

В допълнение, Ritual Gatherings представя два нови ритуала тази година, предлагайки на участниците незабравими преживявания, които превъзхождат границите на изкуството и музиката. Тези ритуали обещават да пренесат участниците в свят на вълшебство, самооткритие и колективност.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес