Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп води с 2% срещу Харис в ново проучване

24 октомври 2024, 06:05 часа • 576 прочитания

Бившият президент и кандидат на Републиканската партия на предстоящите президентски избори в САЩ Доналд Тръмп води с 47 на 45% по решения за гласуване срещу опонентката си от Демократическата партия и настояща вицепрезидентка Камала Харис. Това позоват публикувани резултати от социологическо проучване на американския в. "Уолстрийт джърнъл".

ОЩЕ: "Той не бива да спечели": Байдън сподели, че световните лидери се страхуват от Тръмп

В рамките на социологическото проучване на "Уолстрийт джърнъл" са били анкетирани 1500 регистрирани гласоподаватели, като допустимата грешка е в границите на 2,5 пункта.

Какво показва още проучването? 

Харис има предизборна проява в американския щат Пенсилвания, а Тръмп агитира в Джорджия заедно с Робърт Кенеди-младши, който се беше регистрирал за изборите като независим кандидат, но вече се оттегли от надпреварата за Белия дом и заяви подкрепата си за бившия президент.

Предсрочно гласувалите американски граждани към момента са около 25 милиона души. Световната агенция се позова на Изборната лаборатория към Университета на Флорида.

ОЩЕ: Камала Харис: Все по-неуравновесеният Тръмп се стреми към безконтролна власт

Няколко щата, включително определяните като решаващи показатели за изхода на изборите Северна Каролина и Джорджия, поставиха рекорд по избирателна активност в предсрочния вот.

"Гласуването в Джорджия достигна рекордни нива. Така е, честно казано, във всеки щат. Справяме се много добре и се надяваме, че можем да оправим нашата държава", заяви кандидатът на републиканците Доналд Тръмп.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес