Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп с конкретика как ще пробва да спре войната в Украйна, обиди се на Путин

08 септември 2024, 18:52 часа • 5146 прочитания

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ - Доналд Тръмп - най-сетне заговори с някаква конкретика как смята да сложи край на войната в Украйна за един ден.

„Путин не можеше да воюва, когато петролът струваше 40 долара за барел. Целта е да се намалят цените на енергията наполовина или повече в рамките на една година след встъпването ми в длъжност", заяви бившият американски президент, който през ноември се надява да надвие Камала Харис за мястото в Белия дом.

„Буквално същата вечер, когато стане ясно, че съм спечелил, ще се обадя на двама души: Путин и Зеленски. Ще подпишем споразумение в рамките на 24 часа", закани се Тръмп.

Още: "Да излезем от военната ситуация": Шолц поиска преговори за мир в Украйна

Тръмп се обиди на руския диктатор заради подкрепата за Харис

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия коментира и изказването на руския диктатор Владимир Путин, който се опита да се пошегува, като обяви подкрепата си за кандидатурата на Камала Харис на изборите.

По-рано тази седмица Путин отбеляза, че Джо Байдън е бил неговият фаворит на изборите в САЩ, но тъй като Байдън се оттегли от надпреварата и подкрепи Камала Харис, сега и Русия ще я подкрепи.

В отговор Тръмп заяви, че „познава добре Путин“ и „е много обиден“ от думите му: „Чудя се защо той подкрепи Камала. Не, той играе шах. Трябва ли да се разстройвам от това? Трябва ли да съм разстроен?".

Още: "Отложено дело": Присъдата срещу Доналд Тръмп става ясна след американските избори

Той добави, че „никой в историята не е бил по-строг към Русия от Тръмп“, а Путин „знае това по-добре от всеки друг“.

По-рано Белият дом посъветва Москва да не се намесва в изборите в САЩ и разкритикува публичните дискусии на кремълския лидер за „подкрепа“ на определени кандидати.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес