Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп обмисля военен отговор на химическата атака в Сирия

06 април 2017, 21:30 часа • 5164 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп заяви пред членове на Конгреса, че обмисля военен отговор на сирийската химическа атака, съобщиха източници, цитирани от Си Ен Ен.

Телевизията твърди, че според източниците й президентът още не е взел решение, но обсъжда с военнния министър Матис възможните действия. Тръмп се доверява на мнението на Матис, твърди един от източниците.

Официален американски източник заяви пред телевизията, че "Пентагонът отдавна има опции за удар срещу химическия арсенал на Сирия и е предоставил тези опции на администрацията.

Според източниците администрацията проучва реакцията на Русия, доколкото моментната геополитическа ситуация в Сирия е сходна с тази, която бе по време на Обама.

На 3-ти април при удар срещу град Хан Шейхун в северозападна Сирия загинаха 72 цивилни, включително 11 деца. Предполага, че атаката е извършена с химическо оръжие, тъй като много от пострадалите се оплакват от типични за подобен вид нападения симптоми като повръщане, световъртеж, респираторни проблеми. Очаквайте още подробности.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес