Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тексас: Мъж уби петима съседи, след като му се скарали, че тренира стрелба в двора си

30 април 2023, 10:53 часа
Реклама

Полицията в американския щат Тексас смята, че мъж е убил петима от съседите си след спор за това, че е тренирал стрелба с полуавтоматично оръжие в близост до тях.

Всички жертви са от Хондурас, като сред тях е имало и осемгодишно дете. Стрелбата е станала в петък вечерта в малкото градче Кливланд, окръг Сан Хасинто, северно от Хюстън.

Според местния шериф Грег Капърс сред убитите има две жени, които са намерени да лежат върху две оцелели деца. "Според мен те всъщност са се опитвали да се погрижат за бебетата и да ги запазят живи", заяви той пред местната станция KTRK, цитиран от BBC. И допълни, че всички жертви са били застреляни "от врата нагоре, почти в стил екзекуция, основно в главата".

Заподозреният, за когото се смята, че е мексиканец, е Франсиско Оропес, на 38 години. Той все още се укрива и се смята, че е въоръжен. Повдигнати са му пет обвинения в убийство. Полицията използва кучета и дрон в издирването на заподозрения, за когото се предполага, че се крие в близката гора.

От офиса на шерифа съобщиха, че са получили сигнал за "тормоз" около 23:30 ч. местно време в петък вечерта. Разследващите смятат, че жертвите са помолили Оропес, за когото се предполага, че е пил, да спре да стреля, докато са се опитвали да приспят бебе. Според шериф Капърс мъжът е отговорил: "Ще стрелям в двора си, ще правя каквото си искам в собственото си жилище".

След като и двете страни се върнали в къщите си, стрелецът "допълнил пълнителя си, тръгнал по алеята към къщата на хората и започнал да стреля", казва шерифът. По това време в имота са се намирали общо 10 души. Възрастните са обявени за мъртви на място, а осемгодишното дете е починало по-късно в болница.

Смята се, че стрелецът е използвал полуавтоматична пушка AR-15.

ОЩЕ: В Тексас: Мажоретка сбърка кола, отговорът - стрелба по нея

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес