Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ ще обявят решение за премахването на визите за румънците

24 август 2024, 19:15 часа • 2600 прочитания

Американските власти ще обявят на 15 октомври решение относно премахването на визите за румънците. Решението ще се прилага от следващата година, съобщи Digi24, цитирани от БГНЕС.

През този период правителството на Румъния ще провежда кампанията „We qualify Romania“, която има за цел да включи страната в Програмата за безвизов режим.

„Стартираме и кампанията „Квалифицирай Румъния“ и предлагаме, като направим аналогия с футбола, да класираме Румъния в програмата за безвизов режим, като дестинацията е пътуване до САЩ без виза! Има огромна възможност, валидна само до 30 септември. Ето защо, моля всички румънски граждани, които имат валидни визи от тип B1 или B2 и тези, които са имали такава виза, трябва да кандидатстват за подновяване на виза. Така ще достигнем този процент на отказ от максимум 3% и съм убеден, че като мобилизираме възможно най-много румънци в тази кампания, ще пътуваме до Съединените щати през следващата година без визи“, обяви премиерът на Румъния Марсел Чолаку в началото на заседанието на правителството на 18 юли.

Още: САЩ разреши вноса на някои руски диаманти и бижута

САЩ с нов пакет военна помощ за Киев - ето какво включва

Брюксел действа срещу Орбан: Застрашаваш Шенген с руски терористи

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес