Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проучване: Харис печели преднина пред Тръмп

23 септември 2024, 07:24 часа • 574 прочитания

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис води пред републиканския си съперник Доналд Тръмп с 5 процентни пункта в проучване на NBC News, според което респондентите я възприемат по-благосклонно, откакто тя се появи като кандидат на демократите за президент.

Запитани за мнението си за Харис, откакто тя стана кандидат, 48% от анкетираните 1000 регистрирани гласоподаватели са отговорили, че то е положително, в сравнение с 32% през юли - най-големият скок сред рейтингите на политиците, анкетирани от NBC, откакто благоразположението към президента Джордж Буш се повиши след атентатите от 11 септември 2001 г.

Запитани за Тръмп, 40 % от анкетираните са заявили, че го възприемат положително в сравнение с 38 % през юли, съобщи информационната мрежа. Проучването, проведено от 13 до 17 септември, е с допустима грешка от 3 процентни пункта.

Отделно проучване на CBS News също показа, че Харис води пред Тръмп с 4 процентни пункта, 52% срещу 48%, сред вероятните гласоподаватели, като допустимата грешка е плюс или минус 2 процентни пункта, предава БГНЕС.

ОЩЕ: "Късно е": Тръмп отказа нов дебат с Харис

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес