Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правосъдното министерство в САЩ ще разследва ФБР заради президентските избори

13 януари 2017, 06:50 часа • 1605 прочитания

Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че започва разследване на поведението на ФБР около президентските избори в страната през миналата година. Това действие е в отговор на искането на различни председатели и високопоставени членове на надзорни комисии в американския Конгрес, пише в. "Сега".

На фокус ще са обвиненията срещу директора на ФБР Джеймс Коми - че е нарушил политиката на бюрото със своите публични разкрития около разследването на частния имейл сървър на кандидата за президент на демократите Хилари Клинтън.

Ролята на ФБР в загубата на Клинтън на изборите през ноември си остава обект на ожесточени дебати, като самият Коми е в центъра споровете. 11 дни преди изборите Коми изпрати на конгресмените писмо, с което ги уведоми за разкрити имейли с класифицирана информация в частния сървър на Хилари Клинтън от времето, когато бе държавен секретар на САЩ.

Белият дом заяви, че не е имал роля в решението на правосъдното министерство да започне разследването. „Да се надяваме, че те ще се придържат към доказателствата”, заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес