Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Посланикът на САЩ в Русия почете Навални пред паметник в Москва (СНИМКА)

18 февруари 2024, 17:39 часа • 3290 прочитания

Американското посолство в Руската федерация почете паметта на Алексей Навални на Соловецкия камък. Това е паметник на жертвите на политическите репресии в СССР и специално по времето на Сталин.

"Днес на Соловецкия камък скърбим за смъртта на Алексей Навални и други жертви на политическите репресии в Русия. Изразяваме най-дълбоките си съболезнования на семейството, колегите и поддръжниците на Алексей Навални. Неговата сила е вдъхновяващ пример. Почитаме паметта му", обявиха от посолството на САЩ в Руската федерация.

Още: Дъщерята на Борис Немцов: И националистите се умориха от Путин, затова той уби Навални

Лин Трейси почете Навални, руските власти продължават с арестите

В неделя посланикът на САЩ в Москва Лин Трейси почете паметта на Навални, а преди това същото стори и британският посланик Найджъл Кейси, докато руските власти продължиха да възпрепятстват възпоменанията и почитта към покойния опозиционен лидер.

Групи за защита на правата на човека твърдят, че полицията е задържала над 400 души по време на събиранията в памет на политика, водещ критик на диктатора Владимир Путин, който почина в затвора на 16 февруари.

Участвали ли са САЩ в преговори с Русия и Германия за размяна на политически затворници, включително Навални, преди смъртта на опозиционера? Четете тук.

Още: Боно и публиката на U2 почетоха Навални: "Хората, вярващи в свободата, трябва да кажат името му" (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес