Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Определиха дата за делото за изборна измама срещу Доналд Тръмп

28 август 2023, 21:30 часа • 2542 прочитания

Съдията определи дата за старт на процеса срещу Доналд Тръмп. Бившият американски президент е обвинен в опит за незаконно запазване на властта си след изборите през 2020 година.

Още: Доналд Тръмп с първи туит след 2,5 години пауза: Качи исторически кадър (СНИМКА)

Федералният съдия Таня Чуткан насрочи делото по обвинения в заговор за отмяна на изборите за 4 март следващата година. Така тя на практика се съобрази с прокурорите, които настояваха именно за тази дата. От своя страна адвокатите на бившия президент поискаха отсрочка до 2026 г., посочва Ройтерс.

Още: Абсолютен хит: Снимката от затвора донесе на Тръмп рекордни дарения

На 1 август бяха повдигнати обвинения срещу Тръмп по четири пункта. Той е подсъдим за опит за незаконно запазване на властта въпреки загубата на изборите през 2020 г. По време на изслушването бившият президент  пледира невинен. Максималното наказание за най-тежкото от престъпленията, в които е обвинен Тръмп, е 20 години затвор.

Още: Тръмп влезе в затвора: Историческа снимка запечата момента (ВИДЕО и СНИМКИ)

Вече има отделно обвинение и в Джорджия срещу Тръмп - по закона RICO, което означава, че дори пак да стане президент, той няма да има имунитет: Рекет: Тръмп и десетки други са обвинени в опит за изборна измама в Джорджия

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес