Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова стрелба в САЩ, полицията арестува заподозрян

18 февруари 2023, 01:10 часа
Реклама

Най-малко шестима души са загинали при серия от престрелки в американския щат Мисисипи, съобщават местните медии, цитирани от Би Би Си. Всички жертви са били в непосредствена близост в малкия град Аркабутла, на около 72 км. южно от Мемфис.

Три жертви са открити мъртви в две къщи, а други са намерени в магазин, в кола и на пътното платно. Полицията потвърди пред BBC News, че е задържала заподозрян стрелец. Смята се, че мъжът е действал сам, въпреки че мотивът му все още не е известен, съобщи днес в Туитър губернаторът на щата Мисисипи Тейт Рийвс. "Ще гарантирам, че всички ресурси на щата са на разположение на правоприлагащите органи, докато продължаваме да разследваме ситуацията", написа Рийвс.

Стрелецът първо е влязъл в местен магазин и е застрелял един мъж, след което е отишъл в намиращ се наблизо частен дом, където е застрелял една жена и е ранил съпруга ѝ, съобщи шерифът на окръг Тейт Брад Ланс пред Action News 5. Ланс заяви, че полицаите са забелязали заподозрения в автомобил, отговарящ на описанията на свидетелите, и са успели да го задържат след кратко преследване.

Съобщава се, че преследването с кола е приключило, когато заподозреният е спрял на пътя на къща на Arkabutla Dam Road, в която се предполага, че живее. Полицията е открила още четири жертви на същия път, като две от тях били намерени в дома си, а други две - извън него, се казва в докладите.

Заподозреният е бил "облечен в камуфлаж", разказва очевидец пред местната репортерка Кели Кук. Друг свидетел - 19-годишният местен жител Итън Чейс - разказа пред WREG-TV, че е видял заподозрения с пистолет и че е излязъл навън, за да провери пулса на една от жертвите, която е починала в автомобила си. "Това не може се случва тук", каза той. "Предполага се, че това е спокойно място." Според данните от преброяването населението на Аркабутла е с по-малко от 300 души постоянни жители.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес