Нечувано - университет в САЩ разреши на студентите да носят оръжие

3226
Нечувано - университет в САЩ разреши на студентите да носят оръжие
Снимка: Getty Images/Guliver

Тексаският университет в Остин с неохота прие да разреши на студентите да влизат на занятия с оръжие, предаде БГНЕС. Разрешението обаче ще е само за хора, които могат законно да притежават оръжие. Това става месец, след като щатските законодатели приеха закон, забраняващ носенето на оръжие в държавните университети.

"Аз не смятам, че мястото на пистолетите е в студентския кампус, така че това решение е най-голямото предизвикателство откакто съм ректор на университета", каза в обръщение управляващият университета Грегъри Фенвъс.

България е на последно място по убийства с огнестрелно оръжие на Балканите

България води класацията с най-малък брой смъртни случаи при инциденти с огнестрелни оръжия - 0,64 смъртни случая на 100 000 души. Про...

"Съпричастен съм с много членове на управителното тяло на университета, студенти, родители на студенти и служители на университета, които изпращаха имейли и писма, и подписваха петиции и организираха протести срещу носенето на оръжие в района на университетското градче и най-вече в класните стаи. Много преподаватели заплашиха, че по-скоро ще напуснат, отколкото да позволят на студентите да са въоръжени в техните часове.

По данни на ООН от 2012-та година САЩ е световен шампион по въоръжаване - 270 млн. регистрани огнестрелни оръжия, което прави 88 въоръжени на всеки 100 души! За сравнение в Русия регистраните оръжия са малко под 13 млн. т.е. 8 души от всеки 100 са въоръжени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com