Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Много съм зает: Председателят на Камарата на представителите на САЩ отказа да се срещне със Зеленски

26 септември 2024, 10:21 часа • 949 прочитания

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън заяви в сряда, че няма да се срещне с президента Володимир Зеленски днес, 26 септември, когато е предвидено Зеленски да посети Капитолия и да се срещне с представители на Републиканската и на Демократическата партии.

На пресконференция Джонсън обяви, че е твърде зает тази седмица, за да си насрочи среща с украинския лидер, отбелязва кореспондентът на "Гласът на Америка" Екатерина Лисунова във Facebook

"Дори не мисля, че ще бъда в града утре", е заявил Джонсън, добавяйки: "Но вижте какво щях да му кажа, ако бяхме седнали, щяхме да говорим за това писмо за посланика. Мисля, че това беше ужасно развитие и обтегна отношенията между двете страни в много лош момент за Украйна, така че съжалявам." Вероятно се има предвид искането на Джонсън Зеленски да освободи украинския посланик в САЩ Оксана Маркарова заради визитата му във военния завод в Пенсилвания, по време на която присъстваха единствено представители на Демократическата партия, което от страна на републиканците бе изтълкувано като подкрепа за Камала Харис на предстоящите президентски избори. Още повече, че военният завод се намира в колебаещ се щат по отношение на изборите и неговото решение може да стане решаващо като повлияе на решението и на други американски щати. Припомняме, че Скрантън, градът, в който се намира заводът, е родният град на Байдън.

Още: Републиканците искат разследване на визитата на Зеленски в САЩ

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес