Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мел Гибсън ще режисира „Смъртоносно оръжие 5“ - вероятно последното

16 ноември 2021, 15:16 часа • 3543 прочитания

Мел Гибсън отново ще застане зад камерата - този път, за да режисира най-новата и вероятно последната част от екшън сагата „Смъртоносно оръжие“.

След като участва в първите четири филма, холивудският ветеран ще поеме режисьорската палка за "Смъртоносно оръжие 5", 23 години след последната част от култовата поредица.

Този ход идва, след като проектът беше спрян, когато режисьорът Ричард Донър, който режисира предишните филми от създаването на поредицата през 1987 г., почина през юли.

По време на интервю в Лондон миналия уикенд, Гибсън каза, че би искал да режисира петото продължение, а източници, близки до него, разкриха в понеделник, че той води преговори за роля и режисьор, въпреки че все още няма официален договор.

Гибсън замества Ричард Донър, който почина миналия юли и през годините разработваше възможно продължение на филма. След смъртта на Донър Гибсън осъзнал, че е правилно да продължи проекта като подобаваща почит към неговия приятел и покойния режисьор, според американските медии.

Освен Мел, Дани Глоувър също е главен участник в предишните филми. Дали ще се присъедини към Гибсън, предстои да видим.

Очаква се предстоящият филм да влезе в производствена фаза през 2022 г.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес