Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лодка с 27 души потъна в Атлантическия океан, има жертви

24 юли 2024, 11:01 часа • 824 прочитания

Най-малко шестима души са загинали, а седем са в неизвестност, след като риболовна лодка с 27 души на борда потъна в южната част на Атлантическия океан, на около 320 км от бреговете на Фолкландските острови.

Риболовната лодка FV Argos Georgia е поискала помощ малко след като е започнала да потъва източно от островите около 16:00 ч. местно време в понеделник, 22 юли, съобщи правителството на Фолкландските острови. Те са британска отвъдморска територия и се намират съвсем близо до Южна Аржентина.

Още: 40 години след войната: Аржентина си поиска Фолкландските острови от Великобритания

Екипажът е напуснал лодката и някои хора са успели да се качат на спасителни салове, съобщи още правителството. Издирването на изчезналите продължава, се казва в изявлението.

Колко души са загинали и колко са спасени?

Позовавайки се на британските и испанските морски власти, Associated Press съобщи, че 14 души са се качили на спасителен сал и са били спасени от близките рибарски лодки. Според агенцията най-малко шестима души са загинали, а седем остават в неизвестност.

Най-малко 10 от членовете на екипажа са идентифицирани като испанци. Петима са индонезийци, двама - уругвайци, двама - перуанци. Имало е и руски граждани.

Според правителството на Фолкландските острови спасените ще бъдат отведени за медицински преглед в болница „Крал Едуард VII“ в столицата Стенли, съобщи CNN.

Издирвателно-спасителната операция с участието на хеликоптери и плавателни съдове продължава.

Още: Британско-канадска двойка е открита мъртва в спасителна лодка в Атлантическия океан

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес