Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Торонто подаде оставка след скандална любовна афера (СНИМКА)

11 февруари 2023, 10:18 часа • 3478 прочитания

Кметът на канадския град Торонто обяви, че подава оставка заради интимна връзка със своя служителка и обеща да помисли върху грешките си и да си върне доверието на семейството си, предаде Ройтерс.

68-годишният Тори каза, че връзката му е приключила по-рано тази година, а служителката, която не назова, е преминала на друга работа извън градския съвет. Тори беше избран миналата година за трети четиригодишен мандат.

"Дълбоко съжалявам и се извинявам безусловно на гражданите на Торонто и на всички онези, които са били наранени от моите действия, включително моите служители, колегите ми в градския съвет и държавните служители, които толкова уважавам", каза Тори.

Но най-много се извинявам на съпругата си Барб и на семейството ми, които разочаровах повече от всеки друг, каза още Тори.

Оставката на Джон Тори дойде малко след като вестник "Торонто стар" съобщи, че той е имал връзка с 31-годишната жена - която не беше назована по име. Той заяви, че аферата е започнала по време на пандемията от ковид и е била "прекратена по взаимно съгласие тази година".

Тори беше преизбран през 2018 г. и спечели трети мандат четири години по-късно, допълва BBC, цитирани от БТА.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес