Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камала Харис с първи обещания на предизборен митинг (ВИДЕО)

17 август 2024, 07:45 часа • 2000 прочитания

Кандидатът за президент на САЩ Камала Харис призова за построяване на милиони нови домове и помощ за тези, които купуват свое жилище за първи път, данъчни облекчения за семействата и забрана на „повишаването на цените“ на хранителни стоки в първата си реч, фокусирана върху икономическата политика. 

Още: Камала Харис откри "втори път" към победа над Доналд Тръмп: Проучване на WP

Плановете на кандидата за президент от Демократическата партия се основават на идеи на администрацията на Байдън и имат за цел да отговорят на тревогите на избирателите след резкия скок на цените от 2021 г., предаде БГНЕС. 

Обещанията на Камала Харис

Много от предложенията ще изискват действия от страна на Конгреса, където подобни идеи в миналото са стигали до задънена улица. Доналд Тръмп каза, че вицепрезидентът вече е имала повече от три години в администрацията, за да изпълни обещанията си, които неговата кампания нарече "опасно либерални".

„Къде е била и защо не го е направила? – попита той.

Харис отвърна на удара в своята реч, в петък, в Северна Каролина, заявявайки: „Мисля, че ако искате да знаете кой го е грижа за някого, вижте за кого се бори.

Атаките между Доналд Тръмп и Камала Харис продължават

„Доналд Тръмп се бори за милиардерите и големите корпорации. Аз ще се боря да върна парите на работещите и американците от средната класа.“

Предложенията на кампанията включват „първи в историята“ данъчен кредит за строители на жилища, продадени на хора, които за първи път закупуват свой дом, както и до 25 000 долара помощ за първоначална вноска за „отговарящи на условията“ такива купувачи, ход, който според оценка на нейната кампания може да обхване четири милиона домакинства за четири години.

Тя също така призова за ограничаване на месечната цена на инсулина за лечение на диабет на 35 долара за всеки, намиране на начини за анулиране на медицинските дългове и предоставяне на данъчен кредит от 6000 долара на семействата за новородено дете.

Още: Камала Харис е готова да води два дебата с Тръмп

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес