Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

CNN: Зеленски и Тръмп ще проведат първи разговор от 2020 г. насам

19 юли 2024, 09:46 часа • 735 прочитания

Бившият президент на САЩ и кандидат на Републиканската партия за вота през ноември Доналд Тръмп и украинският президент Володимир Зеленски ще проведат телефонен разговор в петък, 19 юли. Това съобщава CNN, позовавайки се на два източника, "запознати с плановете". Източници на Reuters потвърждават.

Обаждането ще бъде първият им разговор, откакто Тръмп напусна Белия дом - 2020 г., и ще се състои на фона на европейските опасения за това каква ще бъде политиката на републиканеца по отношение на войната в Украйна, ако той спечели президентските избори през ноември.

Още: Тръмп обеща "невероятна победа" на изборите

Един от източниците на CNN предупреждава, че графикът може да се промени. От известно време се обсъждало подходящото време за разговора между кандидата за президент на Републиканската партия и украинския лидер.

Тръмп неведнъж е заявявал, че може да разреши войната в Украйна за един ден. Как той планира да постигне мир, все още не е ясно. В публичното пространство се появиха няколко примера, но официално от кампанията на бившия президент не са представяли конкретен план:

В последните дни Зеленски няколко пъти обяви, че ще работи с Тръмп, ако той спечели изборите през ноември, въпреки риска от сериозно намаляване на американската военна помощ за Киев.

Още: Зеленски готов да работи с Доналд Тръмп

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес