Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Белият дом не е впечатлен от плана на Зеленски за победа

26 септември 2024, 12:38 часа • 1039 прочитания

От администрацията на Байдън са останали недоволни от "плана за победа" на украинския президент Володимир Зеленски. Оттам са заявили, че планът не предлага ясен път към победата, особено след като руските сили продължават да печелят на бойното поле, макар и с бавни темпове.

Запознали се в общи линии с документа източници са заявили пред The Wall Street Journal, че Зеленски промотира този план от месеци като основа за победата, но в него липсва цялостна стратегия, а предложенията били ограничени до предоставяне на повече оръжия и премахване на ограниченията върху ракетите с голям обсег.

Още: Deepfake: Двойник на Кулеба се обадил на американски сенатор да иска удари по Русия

"Не съм впечатлен, няма много ново", казва един от събеседниците на изданието. Според източниците предложенията на Зеленски са безкомпромисни, а разделите, свързани с дипломацията и политиката, са много по-малко подробни отколкото исканията за оръжия.

"Планът за победа", който Зеленски възнамерява да представи пред правителството на САЩ, все още не е оповестен публично.

Още: Много съм зает: Председателят на Камарата на представителите на САЩ отказа да се срещне със Зеленски

За разлика от Формулата за мир на Зеленски, планът за победа не се представя пред широката общественост, а само пред световните лидери като най-напред с него ще се запознае именно правителството на САЩ.

Още: Планът на Зеленски за победа: Първа положителна реакция от САЩ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес