Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американските борси пак се уплашиха от коронавируса

12 юни 2020, 06:40 часа
Реклама

Борсите в САЩ отново се сринаха заради опасенията, че проблемът с коронавируса ще продължи да вреди на икономиката, предаде БГНЕС.

В САЩ трите основни финансови индекса претърпяха най-лошия си ден от седмици, след като Dow Jones Industrial Average спадна с почти 7%, уточни BBC.

Спадът дойде ден след като Федералният резерв заяви, че САЩ ще извървят дълъг път към икономическото си възстановяване.

По-рано европейските и азиатските борси също отбелязаха спад, като британският FTSE 100 потъна около 4%. В Германия основният индекс DAX падна с 4,4%, докато във Франция CAC 40 завърши с 4,4% по-ниски нива.

Министерството на труда в САЩ съобщи, че миналата седмица още 1,5 милиона души са подали нови молби за обезщетения за безработица. Повече от 30 милиона продължават да получават такива обезщетения, заявиха властите в САЩ.

Процентът на безработните в САЩ може да остане над 9% до края на годината – това е най-лошото изражение на финансовата криза, заявиха от Федералния резерв.

Министърът на финансите Стивън Мнучин заяви, че не иска да има повече ограничителни мерки в страната, които са довели най-голямата икономика в света до колосален спад тази пролет. Но икономистите предупреждават, че хората ще останат у дома доброволно и няма да се върнат на работа, ако се страхуват да не се разболеят.

Още: "Намаление на случаите на коронавирус, внимание заради евангелисти в Самоков, картината по света"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес