Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Участваха ли украинските спецсили в засадата на туарегите, с която разбиха "Вагнер": Нови данни

28 юли 2024, 22:51 часа • 4101 прочитания

Украинските специални части са участвали в успешната засада, организирана от туарегите в северната част на Мали, при която загинаха много наемници от ЧВК "Вагнер", а други бяха пленени.

Такава информация се прокрадва в социалните мрежи. За това, например, пише в акаунта на WarMonitor3 в X (бивш Twitter), макар засега да няма потвърждение от независим източник.

Още: Жест: Туарегите искат да предадат пленените вагнеровци на Украйна

По-рано в неделя, 28 юли, държавната контролирана от Кремъл телевизия Russia Today разпространи снимки на украински наемници в Африка, като твърди, че те "работят на страната на сепаратистите от племето туареги". В съобщението на телевизията се казваше, че Никита Федянин, който бе един от убитите вагнеровци и администратор на военния Z-канал в Telegram "GREY ZONE" е възнамерявал да публикува тези кадри, но не е успял, тъй като бе застрелян. Z-каналите плачат: При засадата на туарегите в Мали е убит известен руски наемник 

Дали има украински специални агенти в Мали не е потвърдено. От украинското разузнаване преди месеци излезе информация, че те следят действията на "Вагнер" само че на територията на Судан.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес