Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да пуснеш ли на Джокович или да не му пуснеш?

19 септември 2024, 08:28 часа • 2192 прочитания

Демонстративният мач между Григор Димитров и Новак Джокович, който принципно се осъществи като добра благотворителна инициатива, в крайна сметка завърши по типично нашенски - силно да любим и мразим. Причината - DJ Marten, който бе ангажиран да се грижи за музиката по време на събитието, отказа след края на мача да пусне на сърбина българския попфолк хит "Луда по тебе" на певицата Камелия (който е кавър на песен на Лепа Брена). Джокович, разбира се, не се трогна твърде много и насърчи публиката да изпее с него това парче.

Но българският народ се трогна. Голяма драма рязко възпали хората и зае своето уютно място в двата крайни и вербално агресивни лагера на българския непримирим дух. Единият крещи възмутено и заявява цитирам: "не може някакво си българско диджейче с нищожен брой последователи в интернет" да отказва на най-големия, най-великия, най-балканския тенисист в цялата галактика. Няма право и направо е длъжен да му пусне тази ретро чалга, която да звучи за зрителите в залата и тези пред телевизорите.

Другият лагер отвръща, че DJ Marten е бог, защото е отказал на този, цитирам "сръбски селянин, чалгар, антиваксър и путинофил" да пусне чалга на такова събитие и по този начин е защитил собствените си принципи да не пуска попфолк музика.

Плахо се появиха дори представители на трети малцинствен лагер, в който се заговори, че все пак може би става дума за шоу, може пък всичко да е по сценарий или някакви предварителни договорки и нарочно да се е разиграла тази "сценка", за да може Джокович да се обърне за "помощ" към публиката. Може би, вероятно, защо пък не... малцина знаят.

Самият Мартен Роберто коментира кратко случката с Джокович. Камелия също се произнесе по темата. Но тук не е важно каква е обективната истина, защото кучетата си лаят, спорът си върви, без значение дали е важен или... всъщност няма никакво значение. По-съществено е да се запитаме защо се "газираме" по незначителни теми? Толкова ли е важно да пуснем на Джокович или пък да не му пуснем?

Акцентът и смисълът на събитието отидоха някъде много назад, давайки път на собствените ни балкански страсти. Дано само някой ден не дойде Тайсън Фюри на демонстративен мач, че тогава никой няма да смее да му откаже... каквото и да си поиска. Освен Олександър Усик - ако не го арестуваме преди това на летището: Задържаха украинския боксьор Усик на летище в Полша (ВИДЕО)

Автор: Неда Ковачева

Неда Ковачева
Неда Ковачева Отговорен редактор
Новините днес