Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Васко Василев с концерт "Вива Вивалди" в НДК

13 май 2012, 08:13 часа • 3819 прочитания

Васко Василев с поредица от класически концерти, под надслов "Вива Вивалди"

Васко Василев се завръща с изненадваща поредица концерти от класическа музика под надслов "Вива Вивалди".

Изненадващо и малко инкогнито през изминалата седмица Васко Василев се прибра в България за по-малко от 24 часа, минавайки през студиото на "Денис & приятели", съобщи новината, че се завръща през май с поредица от класически концерти. Вивалди, Паганини, Тартини са част от композиторите, на които се е спрял Васко Василев във "Вива Вивалди". Освен Васко, на сцената ще се качат едни от най-добрите български музиканти, събрани от различни оркестри.

Решението за новите концерти е в резултат на признанието от страна на публиката за миналогодишното турне с музикантите на "Чамбао" - Русе, която обяви концерта за културно събитие на годината. Това накара Васко категорично да обяви 7-ми май, че ще се върне в Русе и ще изнесе концерт в "Доходното здание".
"Вива Вивалди" ще бъде концертът, който ще открие официалната програма на тазгодишния фестивал "Салон на изкуствата" в НДК на 13-ти май от 19 часа. Мотото, под което ще протече "Салон на изкуствата" е "Говорите ли български?" и след като получи наградата за "Артист на годината" за миналогодишния си концерт, сега Васко ще даде старт на официалната програма.
Варненската публика също ще има шанса да чуем новата концертна програма на Васко - във Фестивален и конгресен център на 9-ти май от 19:00 ч.
До няколко дни предстои да бъдат потвърдени концертите във Велико Търново, Бургас и Стара Загора.

Продажбата на билети стартира от 13-ти март на касите на залите, както и в мрежата на Ивентим на цени от 80 до 20 лева.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес