Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Излиза новата книга на Алекс Конър "Тайната на Рембранд"

17 февруари 2012, 07:18 часа • 6094 прочитания

Книгата "Тайната на Рембранд" от Алекс Конър (издава "Инфодар") излиза в петък, 17.02.2012 г. Това е един превъзходен трилър, обединяващ действителни исторически събития и художествена интерпретация. Завладяващ със своя динамизъм и непредсказуемост на събитията, с разтърсващата съдба на една жена, Хеерче Дикс и маймуната на Рембранд, с възможността да се докоснем до тъмната и любопитна страна на историята на изкуството.

Маршъл Зайглер никога не се е интересувал от процъфтяващата художествена галерия на баща си. До деня, в който научава, че Оуeн Зайглер е затънал в дългове и трябва да се раздели с делото на живота си. Скоро след това уважаваният галерист е брутално убит, а Маршъл открива, че баща му не е бил такъв, за какъвто се е представял. В бясна надпревара със сериен убиец Маршъл трябва да проникне в затворения свят на търговията с картини и да разбули вековна тайна. Невероятни перипетии и опасности ще го отведат до шокиращо разкритие. Дали ще успее да победи убиеца? На кого може да се довери? Ще посмее ли в името на справедливостта да срине репутацията на един от най-великите художници на всички времена.

Александра Конър прекарва дълги години в изучаване на техниките на рисуване на Старите Майстори на четката. Взимайки уроци от много добри художници и специалисти реставратори, тя усвоява техники за рисуване, използвани през 15 век. Тези знания и умения тя успешно прилага в своите собствени работи. В много от нейните портрети като основа тя използва яйчна темпера, която придава лъчезарност. Върху тази основа тя прилага наслояване на маслен пигмент за блясък и подчертаване на цвета и истинността на изображението. Александра Конър е била много окуражавана от италианския художник Пиетро Анигони. Един цитат от негово писмо до нея винаги я е вдъхновявало: ”Невероятно е това, което успяваш да постигнеш.

Продължавай напред и работи усилено.” По поръчка на Кралската Шекспирова Компания Александра Конър рисува портрети на забележителни актьори като: Кенет Брана, Брайън Блеса, Антъни Шер, Франк Мидълмас, Кен Дод и други. Портретите са изложени в Кралският Шекспиров театър и Кралската художествена галерия. Портретите на Александра Конър са познати и оценени в Европа, САЩ и Япония. Много статии за Алекс Конър и нейните художествени произведения като картини, исторически романи, трилъри са написани в „Times”, “Telegraph”, “Observer”, “Le Figaro” и ”La Sicilia”. Алекс Конър е била винаги очарована и завладяна от тъмната страна на историята на изкуството, от разкриването на досега неизвестни факти и непубликувани любопитни исторически истории. Поради което романите й обединяват живи съвременни истории с исторически факти – много от които са оставали скрити през годините. Тази симбиоза на минало и настояще правят романите на Алекс Конър забележителни, уникални и вдъхновяващи.

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес