Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сколари изрева: Съдиите вече нямат смелост да ни дадат дузпа!

29 юни 2014, 20:37 часа • 10254 прочитания

Селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари изрева от съдиите на световното първенство. След като Селесао получи страхотен подарък още в първия мач от шампионата срещу Хърватия, в 1/8-финала с Чили реферът "си позволи" да отмени гол на "Златистите" заради игра с ръка на Хълк. Това ядоса селекционера на домакините и той ревна от "страхливите" съдии.

"В цял свят медиите обвиняват отбора на Бразилия, че е облагодетелстван от ФИФА. Обаче не видях нито един човек, който да коментира вчерашното решение на съдиите, което беше взето срещу нас, оплака се Сколари. - Струва ми се, че някои хора просто не желаят Бразилия да стане шампион. Затова те продължават да си съчиняват разни истории за това, че съдиите помагат на Бразилия. Правят това, за да увеличат напрежението върху нас. На реферите вече не им достига смелост, за да ни дадат дузпа или да ни зачетат истински гол. И всичко е заради цялата тази кампания. Съдиите се страхуват от критики. Естествено, аз както и преди, смятам, че можем да спечелим Мондиал 2014. Няма отбор, който да ни превъзхожда, но ни предстоят още няколко много сериозни мача".

Сколари похвали мъжеството и силата на Неймар да доиграе мача с Чили с контузен крак. "След сблъсъка с Чарлс Арангис Неймар получи травма, която силно ни обезпокои, разказа селекционерът на Бразилия. - Нямам представа как Неймар намери сили и воля да продължи играта, защото кракът му баше наистина в ужасно лошо състояние. Спомням си 2006 година, когато Кристиано Роналдо получи значително по-лека контузия и категорично отказа да продължи мача. Все още не знаем дали Неймар ще може да играе срещу Колумбия. В следващите дни ще видим как върви възстановяването му и ще преценим в последния момент".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес