Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бразилия в ужас! Как ще се справи с проституцията на Мондиала

17 април 2014, 14:41 часа • 10425 прочитания

Проституиращи непълнолетни момичета и момчета в Бразилия хвърлят в ужас правителството, как ще се справи с проблема. Световното първенство по футбол подлага на изпитание и неправителствените организации в страната, а и тези извън нея, заради опасността от развихрящата се проституция. Страхът идва от милионите фенове, които ще залеят стадионите и заведенията в 12 те града домакини на Мондиала. Така Световното би могло да има потресаващи последици за държавата.

Бразилски власти взимат мерки и се опитват да запазят имиджа на страната. Вече е започнала реализацията за специален план чрез затягане на мерките и правилата на фирми, занимаващи се с проституция.

Над 2000 уеб сайтове са насочени към дейността на проститутки. Жриците на любовта са заплашени с присъди за затвор. А техните работодатели със сериозни глоби заради рекламни карета в телефонни кабини. Най-големият ужас на властите е заради прогнозирания бум на детската проституция и секс.

Някои от НПО-тата също правят кампании. Те искат прекратяване на насилието срещу жените. Според тях световното първенство само ще увеличи видимостта на някои форми на експлоатация".

 

Александра Никова
Александра Никова Отговорен редактор
Новините днес