Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пуснаха един от арестуваните за атаките в Лондон, Тръмп обещава в САЩ да няма атентати

05 юни 2017, 06:20 часа • 1756 прочитания

Британската полиция освободи един от задържаните за нападението в Лондон без за му предявява обвинения, съобщи директорът на антитерористичния отдел на Скотланд Ярд Марк Роули.

Мъж на 50 годни, задържан в района на Баркинг (в източната част на Лондон) е пуснат на свобода. Още единайсет души .- седем мъже и четири жени, остават под стража.

Според Роули за осигуряването на безопасността в целия Лондон може да бъдат задействани допълнителни полицейски сили. Той обеща да посочи и имената на нападателите, когато това стане възможно, информира БГНЕС.

Междувременно "Ислямска държава" пое отговорност за двете атаки в Лондон от събота срещу неделя вечерта (3-ти срещу 4-ти юни).

Иначе американският президент Доналд Тръмп обяви, че ще направи всичко възможно, за да привлече към отговорност съпричастните към извършването на терористичните атаки във Великобритания и да не допусне такова нещо да стане в САЩ. Това обещание бе дадено от него на прием във Вашингтон. "Отново заявяваме решителността си като никога досега да защитаваме Съединените Щати и техните съюзници от подлия враг, който води война с невинни хора. А тя продължава твърде дълго. Това кръвопролитие трябва да свърши, това кръвопролитие ще спре. Като президент ще направя всичко необходимо тази заплаха да не стигне до нашите брегове", подчерта Тръмп.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес