Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази сладка, сладка власт!

03 декември 2014, 09:25 часа • 38859 прочитания

Бас държим, че ако сега някой парламентарен тъпанар поиска вот на недоверие на правителството, Борисов ще събере повече поддръжка от края на толкова одумваните консултации. Броят ли, броят конспираторите, и все не им излиза сметката! От 121 еди-колко си напред, от 121 еди-колко си назад - но истината е една! - сега освен Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ, пламенни защитници на кабинета ще са още: Барековите сладури; поне двама от вече четиримата независими; а при повечето гласувания и сервилното напоследък ДПС - там отлично разбират, че не се ли лепнат сега за властта, тя може да им избяга за поне десетина години напред! Така излиза, че най-трудното уж за сформиране българско правителство ще удари тавана по политическа и парламентарна подкрепа през всичките тези 25 луди години! Сметнете сами, че в 43-ото Народно събрание бутоните "за" ще натискат поне 135-140, даже 150 понякога депутати, та чак Живковото събрание, където любимците на народа събираха по 90 и 100% съгласие, може да им завиди!

До къде всъщност стигнаха тежко недоволните от назначенията на кабинета Валери Симеонов и Красимир Каракачанов? До под кривата круша! Или както се казва - "Много шум за нищо!", "Голям праз!" и "Големи яйца!" Пенявиха се, пенявиха се защо някой си Орхан ставал зам.-министър и защо корманист става областен управител на София, но полека-лека спихнаха! Също като национализма им, като партриотизма им и като другите им "-изми". Първо поискаха 24 часа за размисъл, после отпуснаха цели два дена, а сега тръпнещи чакаме да се изтъркули седмицата им на размисъл - ще я има ли тази прословута тяхна подкрепа за правителството, или да се стягаме за нови избори през зимата!

Малко по малко на Каракачанов и Симеонов им светна, че 2014 година, октомври месец, им е бил звездният миг като политици, и че изборното птиче никога вече няма да им кацне на рамото! Живи да ги оплачеш - как да дадат на "заден", след като толкова "предно" го даваха! Само дето никой не им се трогна! На който го съветва Борисов - еваларка му правим, и шапка му сваляме! И както е тръгнало, дали пък двамата патриоти няма да я докарат на молба - сакън, подкрепяме го, ние просто се пробвахме - докъде можем да стигнем с претенциите си, как така ще си играем с огъня, и с държавата! Такива са горе-долу терзанията им сега, когато никой не се трогна на заканите им!

Колкото до другите, които гласуват, те са още по-ясни - и при тях птичето е безвъзвратно отлетяло! Както се казва, ще си налягат перушинките и ще гласуват "за" като попове, защото - че ще си търсят работа, ще си търсят, но нека да е поне след четири години, е философията им! Това е горчивата истина и който не я вдява, просто не е в час! Най-вече като политик!

Тактиката, с която Борисов спечели, е супер проста. И вечна! Дайте малко власт на властолюбивия и му гледайте сеира! Реформаторите - като най-горещи! - получиха най-парещите министерства, да си изпогорят пръстите - дано успеят!; патриотите - като най-проклети! - уж нямаше да сядат на креслата, а взеха цели три парламентарни комисии, барабар със Слави Бинев, при това най-спорните!; АБВ пък, при всичкото ни безпаричие, ще се потят със социалната политика; по едно председателско кресло на комисия получиха Барековците, БСП и ДПС - да не се чувстват излишни и изоставени като ГЕРБ в миналия парламент, и за да се изпълни най-после горещо прокламираното от всички партии единение и съгласие! Заради единението Борисов хем разпредели властта между всички парламентарни партии, хем я запази за себе си!

А ако някой не е разбрал, и четиримата областни управители, които не бяха сменени, са от ДПС!

Автор: Валентин Стоев

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес