Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата тихомълком прекрати делото за схемата на Портних с Пловдивския панаир

13 юни 2024, 10:25 часа • 18177 прочитания

Варненската прокуратура е прекратила тихомълком делото, което бе заведено заради действията на бившия кмет от ГЕРБ Иван Портних по сагата с акциите на Пловдивския панаир, съобщи разследващият сайт Bird.bg.

Според информацията прокуратурата не е уведомила Министерство на икономиката за прекратеното дело, което означава, че няма кой да обжалва решението.

Това е второ прекратено знаково дело, свързвано с ГЕРБ, за последния месец. По-рано Софийската градска прокуратура прекрати окончателно разследването, започнало след подаването на сигнала за манекенката Борислава Йовчева и скъпата къща в Барселона.

През март 2023 година варненската прокуратура образува досъдебно производство за длъжностно престъпление покрай схемата за овладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена и почетен консул на Русия Георги Гергов. Цялата история можете да си припомните в този материал От "А" до "Я": Кашата, която поднесе на тепсия Пловдивския панаир на Гергов

През 2017 г. Общинският съвет във Варна гласува акциите на „Пловдивски панаир“ АД да бъдат върнати в Министерството на икономиката. Кметът Портних отказа да изпълни това решение и това стана повод за започналото прокурорско разследване, което се водеше за престъпление по служба, без да е посочен извършител.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес