Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Портних спечели убедително във Варна

25 октомври 2015, 21:58 часа • 4275 прочитания

Кандидатът на ГЕРБ Иван Портних ще бъде кмет на Варна още един мандат. Според данните от екзитполовете той има комфортна преднина пред опонентите си Чавдар Трифонов (коалиция "Реформатори и патриоти") и Анелия Клисарова (БСП), които са на второ и трето място. За Портних са гласували 58% от избирателите. Трифонов има между 12 и 15 на сто, а Клисарова - около 10 на сто, сочат данни на "Алфа рисърч" и "Галъп".

"Приоритет ще ми бъде да продължавам да развивам Варна с още по-скоростни темпове. Искам да благодаря на всички, които в този ден гласуваха, и с вота си дадоха насока за развитие на града ни", заяви Портних в първото си изказване след обявяване на резултатите.

"Вярвам, че Варна показа, че е тръгнала в правилна посока.Продължаваме с обновяването на града ни с още по-усърдни темпове и с доверието, което днес варненци ни гласуваха", каза още той.

Голямата си преднина пред конкурентите Портних обясни с добрата оценка на хората. За нас гласуваха всички, които милеят за града си, обобщи той.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес