Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Удивителни ползи за тялото от лимоновите семки

28 май 2024, 05:55 часа
Реклама

Лимоновите семки са ядливи и пълни с полезни свойства. Тези семки съдържат големи количества антиоксиданти и витамин С. Те съдържат аминокиселини и протеини, които са полезни за организма.

Здравословни ползи от семките от лимон

Прочистване на организма

Още: 3 ефективни напитки за успокояване на нервите и подобряване на настроението

Семки имат богата полезност за прочистване на организма от токсини и паразити. Тези ценности правят семената полезни за редовна консумация.

Срещу болка

Лимоновите семена съдържат салицилова киселина, една от основните съставки на аспирина - болкоуспокояващо средство. Следователно консумацията им не само облекчава болките в тялото, но и го прави по безопасен и естествен начин.

Срещу паразити

Паразитите увреждат храносмилателната система и са опасни за организма. Лимоновите семки са естествено средство за прочистване на организма от паразити.

Достатъчно е да счукате една супена лъжица семки (половин лъжица за деца), да ги сварите в чаша мляко и да пиете прецедения сок в продължение на три до четири дни, за да изкарате паразитите от организма.

Срещу плесени

Лимоновите семки предотвратяват инфекциите и плесените и се борят с тях ефикасно.

За подхранване на кожата

Подобно на плодовете, лимоновите семки съдържат достатъчно количество витамин С , много полезен антиоксидант. Лимоновите семки се използват широко в много продукти за грижа за кожата. Можете да използвате и етерично масло от лимонови семена за подхранване на кожата.

За лечение на акне

Лимоновите семки произвеждат етерично масло с пълноценно действие, особено срещу бактерии. По този начин това масло може безопасно да се използва срещу акне, което се причинява от бактерии.

Ароматерапия

Ароматът на обработените лимонови семки е много приятен и ги прави незаменими в много козметични продукти и в различни ароматерапии за подобряване на тонуса. Освен това ароматът на лимоновите семки може да се използва и срещу комари.

Срещу бактерии

Екстрактът от лимонови семки може да се използва като спрей за кожата, ръцете и кухненското оборудване. Той може да се използва и за дезинфекция на пералната машина и друго оборудване за ежедневна употреба.

Внимание:

  • Специалистите препоръчват да се консумират натрошени семки, които са по-малко опасни за храносмилателната система.
  • Тези семена не се препоръчват за хора, страдащи от стомашни проблеми.
  • Семената могат да се консумират смлени или да се приготви екстракт от тях, като се варят във вода или мляко.
  • Още: Орехите и техният неочакван ефект върху тялото ни

    * Тази информация има за цел да допълни, а не да замени съветите на вашия лекар и няма за цел да обхване всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Възможно е тази информация да не отговаря на специфичните ви здравословни обстоятелства. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес