Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази миризма кара КЪРЛЕЖИТЕ да стоят на разстояние от вас

08 юни 2022, 08:20 часа

В сезона на кърлежите сме и от нас се изисква да бъдем максимално предпазливи и отговорни. В миналото срещите с кръвопийците са били основно в горите и тревистите площи, докато днес паразитите могат да ни нападнат, докато се разхождаме в парка или си почиваме на пейката пред блока.

Много е важно да бъдем подготвени, тъй като тези неприятели са носители на редица болести и зарази, които могат сериозно да навредят на здравето ни.

Знаете ли, че кърлежите се страхуват изключително много от миризмата на мента? Това е растението, което успява да държи на растояние паразитите.

Ако правите ТОВА, кърлежите ще странят от вас

Как с мента да се предпазите от кърлежи?

За предпочитане е да смесите няколко капки масло от мента с бадемово масло, което всъщност да използвате като основа за вашия натурален репелент.

От маслото нанесете по откритите части на тялото си, включително и по козината на домашния си любимец. Когато се приберете у дома и искате бързо и лесно да проверите дали вашият четириног приятел не е нападнат от кръвопиец, може да направите следното.

Вземете валяк за събиране на косми и влакна и с него минете козината на кучето. Така веднага ще разберете дали кърлеж не е нападнал животното.

Запомнете, че маслото от мента успява да прогони кърлежите и да ги държи на разстояние от вас. Намажете с него тялото си и кръвопийците няма да ви доближат!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес