Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Създаване на онлайн магазини и SEO оптимизация - ръка за ръка

18 ноември 2021, 17:36 часа

Няма значение, дали сте Мениджър на голяма компания за електронна търговия, собственик на по-малък онлайн магазин, тази статия обяснява, защо изработката и оптимизацията на онлайн магазин, вървят ръка за ръка.

Екипът на InterSOFT разказва защо изработката на онлайн магазин и оптимизацията му следва да са неразделни.

Въпреки факта, че SEO има най-висока възвращаемост на инвестициите от всяка маркетингова кампания за електронна търговия, повечето онлайн магазини  разчитат на социални медии или платени реклами. Което е добре, но една SEO оптимизация от друга страна, изисква само усилия от наша страна. След като се класирате, на практика правите продажби на автопилот без повтарящи се разходи.

Това е опростяване на целия механизъм, разбира се, но мисълта за този начин, съблазнява!

И така, какво е SEO оптимизация (това животно, живее в България и се отглежда от българските производители на сайтове ;) и защо трябва да ви е грижа?

 Оптимизацията за търсачки (SEO) е изкуството за оптимизиране на вашия интернет магазин  около конкретни ключови думи, за да се класирате по-високо в резултатите от търсенето, на големите световни търсачки. Казвам изкуство, защото има и творческо потребителско изживяване и дизайн.

И така, как го постигаме в InterSOFT?

При изработка на Интернет магазин, използваме качествени изображения, видео клипове или примери, за да представим по най-приемливия начин вашите продукти. Стремим се да осигурим по-добро потребителско изживяване чрез по-бърз сайт, по-добра мобилна версия, по-интуитивен интерфейс и т.н.

Проучване показва, че търсенето е двигател за трафик към сайтове със съдържание, изпреварвайки социалните медии с повече от 300%.

За електронната търговия това означава писане на задълбочени, ярки описания на продукти с красива, привличаща вниманието фотография и много отзиви, които да помогнат на посетителите да вземат решения за покупка.

За SEO оптимизация на онлайн магазин, също така означава да улесним покупката на посетителите, като направим бутоните достатъчно големи, поддържаме сайта без грешки и активно присъствие в социалните мрежи.

При изработката на Интернет магазин, SEO е комплексно усилие на всички участници в проекта. От писането на статии (копирайтинг) и текстове за сайта на бизнеса, през социалните медии, маркетинга, уеб дизайна, работа в мрежата.

В нашата работа, ние комбинираме SEO със SEM (маркетинг чрез търсачки, като Google AdWords), за да грабнем два търсещи резултата от търсенето в едно и да привлечем повече продажби.

Много внимаваме и следим, да НЕ използваме сляпо същите ключови думи като вашия конкурент! Това, че ви изпреварват, не означава, че са избрали най-добрите ключови думи. Ние знаем, че те просто биха могли да имат по-висок авторитет в домейна (DA- Domain Authority) от вас. Тук е подходящият момент да споменем, за т.н. breadcrumbs, което е усъвършенствана функция за навигация, която помага на Google да сканира и индексира вашия сайт.

Нашата компания, не се задоволява с посредствени резултати! През изминалите 19 години опит професионалистите от екипа маркетингова агенция InterSOFT, винаги сме полагали усилия да сме начело в този бизнес. И за постигането на тези резултати, ние влагаме не само време и любов, а и специално внимание към нашите клиенти. И използваме всички налични инструменти:

  • Оптимизиране на уебсайт
  • Одит на сайта
  • Анализиране на конкурентите със Site Explorer
  • Проучваме какво търсят клиентите ви чрез Keywords Explorer
  • Изучаваме най-ефективното съдържание за всеки онлайн магазин, с инструмента- Content Explorer
  • И не забравяме, да проследим напредъка Ви в класирането с  Rank Tracker

В крайна сметка, защо твърдим, че по времето на изработка на онлайн магазин,  SEO оптимизацията върви ръка за ръка с него.

Защото, това е най-краткият и на ниска цена път, към успеха в класациите на търсачките и вашия успех.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес