Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сместа, която ще ви отърве от мухите и комарите ЗАВИНАГИ!

20 юли 2021, 19:05 часа
Реклама

Мухите и комарите са едни от най-досадните неканени гости. Не само, че успяват да ни нарушат спокойствието с онова неприятно жужене и хапане, но и са преносители на не малко зарази. Истинска напаст, от която ни се ще час по-скоро да се отървем.

В днешната статия ще споделим с вас за една смес, благодарение на която ще успеете да ги прогоните трайно от дома си и от тях няма да има и следа след това.

Забравете за всички онези репеленти, които можете да си купите от магазина. Не забравяйте, че те съдържат наистина много химикали, които не са никак безвредни за децата и домашните ни любимци. Най-добре е да си направите домашна смес, която ще държи нахалниците далеч от вас.

Смес против комари и мухи

Тази смес се приготвя с помощта на етерични масла. Нужно е да си набавите и една спрей бутилка, с която ще ви е по-лесно да третирате местата, където насекомите обичат да кацат.

Най-напред налейте около 300 мл вода в спрей бутилката и след това добавете около 10 капки етерично масло от лимон.

Разклатете много добре, така че всички съставки да се смесят и едва след това преминете към пръскането на дома си. Наблегнете най-вече на ъглите, които често биват посещавани от комари и мухи.

С един куршум ще убиете два заека – не само ще се отървете от неканените гости, но и домът ви ще ухае на свежест.

Можете да пробвате още един натурален репелент, като заместите маслото от лимон с масло от лавандула. Ефектът ще е също толкова добър.

Тук обаче е по-добре да използвате гъба, вместо спрей бутилка. Поставете я в буркан и върху нея капнете няколко капки от лавандуловото масло.

Ако искате ароматът да е още по-силен, дръжте буркана затворен за известно време и едва след това го отворете. Всички гадини, намиращи се на територията на дома ви, ще го напуснат и то на секундата.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес