Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сложете това растение до прозореца и комарите няма да доближат дома ви

19 август 2023, 04:40 часа

Най-накрая можете да излезете сред природата, да почетете книга, седнали в любимия си плетен стол на вилата или просто да се насладите на топлите дни на чист въздух. За съжаление, всички тези прекрасни мигове могат да бъдат съсипани от един лош фактор – досадните комари и мушици.

Не се притеснявайте, ще ви помогнем да защитите перфектната си почивка навън. Ще ви предложим списък от растения, които ще ви освободят от проблемите с кръвопийците веднъж завинаги. Сложете растенията в градината си и се наслаждавайте на престоя си сред природата. 

Босилек

Комарите просто не могат да понасят миризмата на това растение. Можете да го поставите, в което и да е слънчево място в непосредствена близост до къщата и около нея, а и дори можете да поставите няколко саксии с билката на перваза на прозореца.

Коча билка

Ако посадите това растение в градината си, не само ще донесете щастие на котката си, но също така и ще ви отърве от кръвопийците. Можете да получите естетическо удоволствие от деликатните лилави цветя.

Лимонена трева

Вероятно знаете, че маслото на това растение активно се добавя към ароматните свещи. Негодната за консумация лимонена трева ви освобождава от атаката на комари. При засаждане на тревата трябва да бъдете внимателни, тъй като може да предизвика дразнене по кожата.

Ето как да имате здрава реколта от домати през август

Маточина

Това растение расте бързо и отблъсква комарите с миризмата си. Опитните градинари препоръчват да го пресаждате всяка година.

Мащерка

Свежият аромат на това растение отблъсква комарите и мухите. Най-хубавото е, че расте на слънчеви и сухи места.

Мента

Ментата не само ще ви спаси от насекоми, но също така се използва за приготвянето на вкусни освежаващи коктейли.

Лавандула

Лавандуловият аромат спомага да успокоите атмосферата, но насекомите, освен пчелите, просто го мразят. Вие можете не само да я засадите в градината си, но също така можете да изсушите това растение, да го поставите в дома си и да се насладите на приятния му аромат.

Калоян Мирчев
Калоян Мирчев Отговорен редактор
Новините днес