Кои чайове помагат за сваляне на високото кръвно

1091
Кои чайове помагат за сваляне на високото кръвно
Снимка: iStock/Guliver

Високото кръвно налягане, известно още като хипертония, е една от основните причини за сърдечно-съдови заболявания. То може да се развие в резултат на множество фактори като липса на физическа активност, повишени нива на стрес и нездравословни хранителни навици. За съжаление, хипертонията често се пренебрегва, въпреки че изисква своевременно лечение. В допълнение към медицинското лечение, природата предлага редица билки, които могат да помогнат за нормализиране на кръвното налягане. В тази статия ще разгледаме кои чайове могат да бъдат полезни в борбата с високото кръвно налягане.

Чай от хибискус

Чаят от хибискус е известен със своите антиоксидантни свойства, които подпомагат здравето на сърцето. Различни изследвания показват, че редовната консумация на чай от хибискус може да помогне за понижаване на кръвното налягане. Освен това, този чай може да подпомогне загубата на тегло и здравето на черния дроб. Антиоксидантите в хибискуса действат благоприятно на сърдечно-съдовата система и помагат за намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Лекар: Не докосвайте тези храни, ако страдате от високо кръвно налягане

Зелен чай

Зеленият чай е популярен избор за подобряване на общото здравословно състояние и подпомагане на процеса на отслабване. Този чай също така може да играе роля в контролирането на високото кръвно налягане. Богат на антиоксиданти, зеленият чай подобрява притока на кръв и намалява възпалението на сърдечните тъкани. Консумацията на една или две чаши зелен чай на ден може да има положителен ефект върху здравето на сърцето и кръвното налягане.

чай

Чай от куркума

Куркумата е известна със своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Активната съставка в куркумата, куркуминът, може да бъде полезна за понижаване на кръвното налягане. Куркумата може да се използва като разредител на кръвта и естествена добавка за детоксикация на черния дроб. Редовната консумация на чай от куркума може да помогне за поддържане на нормално кръвно налягане и подобряване на общото здравословно състояние.

Високо кръвно? Ето какво можем да направим срещу това

Гръцки планински чай

Гръцкият планински чай, известен още като Сидерити, е билка, която расте в Средиземноморския регион. Този чай има антимикробни, противовъзпалителни, антиоксидантни и антиспазматични свойства. Редовната консумация на гръцки планински чай може да помогне за понижаване на високото кръвно налягане, като същевременно отпуска кръвоносните съдове. Този чай е богат на естествени антиоксиданти, които подпомагат здравето на сърдечно-съдовата система.

Хипертонията е сериозно състояние, което изисква внимание и грижи. Включването на определени чайове в ежедневната диета може да бъде полезно за понижаване на кръвното налягане и подобряване на общото здравословно състояние. Чаят от хибискус, зеленият чай, чаят от куркума и гръцкият планински чай са някои от билките, които могат да помогнат за нормализиране на кръвното налягане.

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Опасно ли е, ако краката ви се подуят в жегата и какво да правите

Ето как да разберете дали един мъж мисли за вас

Молците бягат в паника с този лесен трик

Размажете паста за зъби върху хартия и вижте чудо – край с комарите!

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 юни /валутен калкулатор/

Ето как производителите мамят: Направете това, преди да купите месо

Изненадайте гостите си с този супер свеж летен коктейл

Сезонът на змиите: Никога НЕ правете това при ухапване и как да дадете правилно първа помощ

Кардиолог: 5 златни правила за здраво сърце

Ето кои са най-неразбраните черти на зодиакалните знаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com