Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

26 април 2024, 08:45 часа

Собствениците на терасите и балконите никак не са щастливи, когато видят накацали гълъби на свой терен. Не само, че замърсяват повърхностите, но и нарушават спокойствието. Да не говорим, че и са преносители на бактериални инфекции, включително енцефалит, птичи грип и други.

Ако в семейството си имате малки деца, този проблем трябва задължително да се реши и то по най-бързия начин.

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Много от хората решават да разчитат на препарати с включени химични елементи, за да държат гълъбите на разстояние. Това обаче крие риск както за околната среда, така и за човешкото здраве. В тези продукти има токсични съставки, които успяват да замърсят почвата и водата

Това е и причината днес да разгледаме няколко екологични алтернативи, съществуващи от дълго време насам.

Един от най-ефикасните методи са старите огледала или стари дискове. Може да ги окачите на въже и да украсите с тях терасата. При малко повече въображение би се получила атрактивна декорация за балкон.

Слънчевата светлина, отразяваща се в огледалата или дисковете, създава визуални ефекти, които не само плашат гълъбите, но и не им позволяват да се приближат.

Може също да покриете парапетите с алуминиево фолио. Ефектът ще е един и същ. Не е изключено гълъбите да се оттеглят на секундата, опитвайки се да намерят по-спокойна за тях среда.

Тези методи са не само безопасни, но и икономични. Не се налага да инвестирате пари в покупка на препарати. Освен това няма да се притеснявате за здравето си и околната среда.

Надяваме се нашите съвети да са от полза за вас и много скоро да се преборите с проблема с гълъбите.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес