Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да намерите вашия лунен знак и какво казва той за вашата личност и любовен живот?

19 юли 2024, 16:56 часа

Най-точно отразеният в нашия хороскоп зодиакален знак е слънчевият. Според астрологията слънчевият знак се занимава с нашата идентичност, асцендентът описва как влияем на света около нас, а лунният знак разкрива повече за нашия емоционален свят и подсъзнание. Лунният знак показва в кое съзвездие е била луната по време на вашето раждане. Тук можете да разберете какво означава вашият лунен знак, как да изчислите вашия лунен знак и какво казва той за вашата личност.

Какво е лунен знак и как се различава от зодиакален знак

В рамките на астрологията слънчевият знак, нашият асцендент и лунният знак трябва да се разбират като триединство. Те ни дават информация за различни аспекти на нашата личност и взаимно се допълват. В повечето случаи нашият лунен знак ще бъде различен от нашия слънчев знак и асцендента, защото всеки човек има сложна личност и много аспекти. Понякога обаче трите зодии са еднакви. Тези хора често са в мир със себе си, но това не означава, че имат едностранчива личност.

Хороскоп за утре,19 юли: Съдбата ще даде едно рамо на Близнаците, а Девите ще се гледат изпод вежди с живота!

Лунният знак осветява аспектите на нашата личност, които не се разпознават веднага и са склонни да заемат място в подсъзнанието. Лунният знак също разкрива нашите нужди, когато става въпрос за любов и взаимоотношения, както и страхове и мечти. Емоционалният свят играе по-голяма роля с лунния знак и нашите емоции, които не се разпознават веднага на повърхността. Луната също означава интуиция и реакция: решенията, взети извън нашия рационален ум. Нашият лунен знак често показва едно голямо предизвикателство, с което ще се сблъскаме в живота си. Както при всички зодиакални знаци, лунният знак има както положителни, така и отрицателни аспекти.

Разлика между лунен знак и асцендент

Подобно на асцендента, лунният знак е по-прецизен от нашия слънчев знак, тъй като е съобразен с точното място и време, в което сме родени. Асцендентът почти може да се опише като противоположен на лунния знак. Описва образа, който искаме да представим на външния свят, маската, която слагаме и представата, която имаме за себе си. С други думи, какво виждат другите хора, когато за първи път влязат в контакт с нас. Асцендентът е математическа точка - а именно зодиакалния знак, който изгрява на източния хоризонт, когато се раждаме - и се променя на всеки два часа.

Лунният знак се изчислява, като се определи зодиакалния знак, в който е била луната в точния час на раждане. Може да се опише като противоположност на асцендента, защото вместо да гледа външния образ, лунният знак гледа навътре. Става въпрос за нашата емоционална страна; не за образ, който проектираме, а за нашия емоционален свят, на който не можем да повлияем, и личността, която не много хора могат да видят.

Как да намерите своя лунен знак в прости инструкции

За да изчислите лунния знак, трябва да знаете точното време и място на раждане, подобно на изчисляването на асцендента. Това ви позволява да изчислите в кой зодиакален знак е била луната по време на раждането. Най-добрият начин да направите това е да използвате лунен календар, който лесно можете да намерите онлайн. Някои платформи също предлагат интегриран калкулатор за лесно определяне на лунния знак, като например.

Възможно ли е да разберете лунния знак без час на раждане

За разлика от слънчевия знак, и асцендентът, и лунният знак са особено чувствителни към времето. С асцендента трябва да знаете часа на раждане с точност до два часа - със знака на луната е до минута. Това е така, защото луната е много по-бърза от слънцето и следователно се движи по-бързо през зодиакалните знаци.

Можете лесно да разберете часа на раждане, като поискате от родителите си акта си за раждане или като се обадите в службата по вписванията по вашето място на раждане. Ако знаете само приблизителния си час на раждане, можете да изпробвате няколко и да видите кой от знаците ви подхожда най-добре по-долу.

Какви лунни знаци има

Точно както слънчевите знаци и асцендента, лунният знак също се отнася до дванадесетте знака на зодиака в астрологията, както ги намираме във всеки хороскоп. Всеки лунен знак има свои индивидуални характеристики. Тези типични характеристики се разглеждат предимно в контекста на чувствата и желанията - с други думи, всичко, което се случва в нашия вътрешен живот, особено в подсъзнанието.

Дневен хороскоп за 19 юли 2024 г.

Какво казва лунният знак за вашата личност

Лунният знак е противоположен на асцендента. Асцендентът се интересува от това как човек влияе на околната среда, какви способности носи на масата и как взаимодействаме с другите хора. Лунният знак, от друга страна, е насочен навътре и ни показва нашето подсъзнание и личността, която не е очевидна веднага.

Овен

Лунният знак Овен е страстен и бурен в любовта. Това, което е спонтанност за един човек, може да изглежда импулсивно за друг, защото Овенът обича да бъде воден от чувствата си. Те се справят с тези чувства открито и честно, дори ако понякога не разбират напълно собствения си емоционален свят. Понякога Овните могат да бъдат раздразнителни в спорове, но никога не таят злоба.

Телец

Лунният знак Телец е верен, лоялен и обича да предлага и получава сигурност. Телецът не е спонтанен, а по-скоро страхотен плановик, който обича да обмисля нещата, за да постигне перфектния резултат накрая. Понякога могат да бъдат доста материалисти. Хората с лунен знак Телец са упорити и когато са ядосани, наистина са ядосани.

Близнаци

Лунният знак Близнаци обича компанията и се радва да забавлява цяла стая, пълна с хора. Близнаците са забавни, но и умни и обичат да обменят идеи. Образованието е важно за тях, но понякога не са сигурни кой е правилният път или как най-добре да получат образование. Причината за това е, че решенията понякога са доста трудни за тях.

Рак

Хората, родени под лунния знак Рак, не обичат да спорят, защото са лесно нараними и таят злоба за по-дълго време. Лунният знак Рак е чувствителен и деликатен, но все пак има силна личност. Те обичат да защитават тези, които обичат, но за някои това бързо може да се възприеме като привързаност. Семейството винаги е на първо място и Ракът би направил всичко за тях.

Лъв

Лунният знак Лъв е интензивен и винаги любопитен във всичко, което прави. Като роден артист, луната в знак на Лъв обича да бъде център на вниманието на всяко парти. Хората с Луна в Лъв имат добра доза самочувствие и гордост, поради което могат да бъдат и много обидчиви в спор.

Дева

Хората, родени под лунния знак Дева, се нуждаят от последователност, рутина и ред в живота си (което обичат да показват чрез колекция от списъци). Те са надеждни, земни и обичат да помагат на хората около тях. Въпреки това, поради постоянното им планиране, лунният знак Дева също може бързо да стане контролиращ.

Везни

Хората, родени под лунния знак Везни, са дипломатични, със силно развито чувство за справедливост. Винаги са приятелски настроени и имат склонност към материализъм. Модата, обзавеждането, изкуството и културата са важни за лунния знак, но понякога само заради тяхната естетика или ефекта, който имат върху другите хора. Лунният знак Везни е доста сдържан в емоциите си, поради което може да се възприема и като сдържан.

Скорпион

Лунният знак Скорпион е дълбок и мрази разговорите, тъй като Скорпионите не обичат повърхностността. Те изпитват емоции особено интензивно, поради което често са спорни. Но ако в спора има твърде много лоша кръв, лунният знак трудно прощава. Хората с лунен знак Скорпион са известни със своята лоялност и вярност, но това понякога може да изглежда като контролиращо или притежателно за другите.

Стрелец

Хората с луна в Стрелец, както и самият слънчев знак Стрелец, са свободолюбиви и обичат да пътуват. Със своята жажда за приключения и спонтанност, тези лунни знаци са почти неудържими и винаги искат да вървят напред. Добра доза хумор и оптимистичен идеализъм завършват лунния знак Стрелец. Поради свободния си дух обаче местните представители на зодия Стрелец често са склонни да се страхуват от обвързване.

Козирог

Упорит ли е лунният знак Козирог или просто има голяма издръжливост? Отговорът е и двете. Хората с този лунен знак са родени непоколебими момчета, които рядко се отказват. Те са амбициозни и искат да предприемат действия, вместо просто да мечтаят. Тяхната упоритост понякога може да ги накара да изглеждат недостъпни и поддържането на връзка може да бъде трудно, ако не сте склонни да правите компромиси.

Водолей

Лунният Водолей е абсолютен хипстър. Рано или късно той или тя ще създаде стартъп или може би ще стане свободна практика, но лунният знак не обича да има шеф над него или нея. Свободата и независимостта са особено важни за Водолеите, поради което понякога страдат от тревожност от обвързване и им е трудно да поддържат връзка.

Риби

Лунният знак Риби е категоричен и има нужда от любов, въпреки че Рибите не могат да не искат да помагат на всички през цялото време. Те трудно разбират кога се възползват от тях и кога не. Хората с луна в зодиакалния знак Риби са склонни да избягват конфликтите и предпочитат да говорят с приятелите си за своите мечти или философски теории. Рибите трябва да могат да изживеят творческата си жилка на работа.

Кои лунни знаци вървят заедно според астрологията

Знакът, който е в луната на човек, показва личността на потенциален партньор, което означава, че можете сами да решите дали намирате тази личност за привлекателна или не. Ще ви покажем кои лунни знаци се хармонизират особено добре според астрологията.

Лунният знак Овен върви добре с лунния знак Лъв и лунния знак Везни. Импулсивният Овен е в хармония с хора, които могат да му дадат разнообразие. Луната в Лъв е роден артист и може да забавлява добре Овена. Везните, от друга страна, са много хармонични и могат да имат балансиращ ефект върху Овена. Везните също харесват, когато партньорът им е малко по-духовен.

Лунният знак Водолей върви добре с лунния знак Близнаци и лунния знак Стрелец. Луната във Водолей обича свободата и не иска никой да й казва какво да прави. Луната в Стрелец може да разбере това много добре и заедно двете хармонизират добре (може би тази комбинация дори ще доведе до успешно стартиране?). Луната в Близнаци също би искала да говори с Луната във Водолей и също би била отворена за открита връзка.

Лунният знак Скорпион върви добре с лунния знак Риби и лунния знак Рак. Луната в Скорпион се нуждае от време, за да отвори сърцето си, но когато го направи, връзката е още по-страстна. Идеален е за емоционални лунни знаци като Риби или Рак, като и двата хармонират много добре с лунния знак поради романтичната си жилка. Двата любящи лунни знака дори виждат собственическата страна на Скорпиона като плюс.

Лунният знак Риби върви много добре с лунния знак Телец, тъй като последният може да бъде камък в прибоя за емоционалните Риби. Стабилността е особено важна за Телеца и Луната в Риби може да осигури това, тъй като той се влюбва бързо и силно и е много лоялен.

Лунният знак Козирог хармонира добре с лунния знак Дева, лунния знак Стрелец и лунния знак Рак. Търпеливата Луна в Рак подкрепя упорития Козирог, структурираната Дева може да обменя идеи с Козирога, а Луната в Стрелец измъква Козирога от неговата резервираност.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес