Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хладилникът не изстудява? Направете този трик със сешоар!

04 юни 2024, 16:18 часа

Чувствате ли, че вратата на хладилника не се затваря добре? На задната стена се появяват капчици? Това се дължи на спукано уплътнение. Преди да се обадите на сервиза, посегнете към сешоара и направете лесен тест.

Реклама

Хладилникът е единственият домашен уред, който работи 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, 365 дни в годината. В него съхраняваме храна, лекарства и малко козметика. Трудно е да си представим нормално функциониране без него.

Закупуването на хладилник е свързано с големи разходи, тъй като цената на устройството започва от 500 лева нагоре. Предназначен е да бъде покупка за много години. Случва се след известно време вратата да започне да не се затваря добре, но можете да се справите с този проблем, стига да имате сешоар у дома.

Още: Често срещана грешка, която съсипва боровинките в хладилника

Хладилникът не се затваря? Направете лесен тест!

Вътре в хладилника се поддържа постоянна ниска температура, която ви позволява безопасно да съхранявате месо, яйца и млечни продукти. Дори лека промяна в нивото на студ се отразява неблагоприятно на храната. Вратата трябва да е отворена за не повече от десетина секунди. Истинският проблем започва, когато уплътнението спре да е стегнато.

След това топлината влиза в хладилника, който работи на най-висока скорост. Консумира много повече ток, което се отразява на сметките, а храната започва да се разваля. Преди да се обадите на сервизен техник, направете прост тест. Поставете лист хартия между уплътненията. Ако се задържи, това означава, че уплътнението е здраво. Ако не, това е знак, че има нужда от подмяна.

Още: Лудост или хитрост: Защо хората слагат тоалетна хартия в хладилника?

Как да запечатате уплътнението? Посегнете към сешоара!

Леко разхлабеното уплътнение не винаги изисква подмяна. Всичко зависи от размера на проблема. В случай на незначително разхлабване използвайте трик, който е популярен в Instagram.

Просто включете сешоара на максимум и насочете топлия въздух директно към уплътнението. Горещият въздух ще направи устройството отново стегнато. Ако това не сработи и повредата е по-голяма, обадете се на техник.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес