Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10-те най-високи сгради в Европа

29 октомври 2022, 19:18 часа

Европа е дом на някои от най-високите сгради в света. В тази публикация ще разгледаме 10-те най-високи сгради в Европа, както и някои интересни факти за всяка от тях.

Лахта център, Санкт Петербург, Русия - 1 516 фута (462 метра)

Lakhta Center е небостъргач със смесено предназначение в Санкт Петербург, който е завършен през 2019 г. В момента той е най-високата сграда в Европа и Русия. Интересен факт: сградата има "енергийно ефективен" дизайн и се захранва с геотермална енергия!

Кула Меркурий Сити, Москва, Русия - 1 112 фута (339 метра)

Меркурий Сити Тауър е небостъргач със смесено предназначение в Москва, който е завършен през 2013 г. Сградата има "екологичен" дизайн и е покрита с над 10 000 слънчеви панела!

The Shard, Лондон, Великобритания - 1 016 фута (310 метра)

The Shard е небостъргач със смесено предназначение в Лондон, в който се помещават офиси, апартаменти, ресторанти и хотел. Той е завършен през 2012 г. и в момента е най-високата сграда в Обединеното кралство. 

Кулата на Commerzbank, Франкфурт, Германия - 306 метра (1007 фута)

Кулата на Commerzbank е офис небостъргач във Франкфурт, който е завършен през 1997 г. Понастоящем е първата по височина сграда в Германия и петата по височина сграда в Европа. Забавен факт: Кулата на Commerzbank е наречена "зеленият гигант" заради екологичния си дизайн!

MesseTurm, Франкфурт, Германия - 984 фута (300 метра)

MesseTurm е офис небостъргач във Франкфурт, завършен през 1990 г. По време на завършването си той е най-високата сграда в Европа и остава такъв до 1997 г., когато е надминат от кулата на Commerzbank, също разположена във Франкфурт. MesseTurm е проектирана от американския архитект Хелмут Ян!

Порта Нуова Тауърс, Милано, Италия - 984 фута (300 метра)

Porta Nuova Towers са два офис небостъргача, разположени в Милано, които са завършени през 2015 г. В момента те са най-високите сгради в Италия и шестата по височина сграда в Европа. Порта Нуова Тауърс са проектирани от италианския архитект Чезар Пели!

Триумфален дворец, Москва, Русия - 956 фута (292 метра)

Триумфалният дворец е жилищен небостъргач, разположен в Москва, който е завършен през 2003 г. Понастоящем той е седмата по височина сграда в Европа и третата по височина жилищна сграда на континента, съответно след De Rotterdam Towers, разположен в Нидерландия, и The Residence, разположен в Белгия. Първоначално Триумфалният дворец е трябвало да се нарича "Дом на Сталин", но е преименуван след смъртта на Йосиф Сталин!

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz Hotel  Office Tower - 953 фута (290 метра)

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz Hotel Office Tower е небостъргач със смесено предназначение, разположен в Берлин, който е завършен през 2014 г. Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz Hotel Office Tower разполага със скай бар на 33-ия си етаж с панорамна гледка към Берлин!

Жилищен комплекс "Орьолское небо" I - 950 фута (289 метра)

Жилищен комплекс "Орьолское небо" I е жилищен небостъргач, разположен в Москва, който е завършен през 2016 г.. В момента той е деветата по височина сграда в Европа и четвъртата по височина жилищна структура на континента, отстъпвайки единствено на споменатите по-рано Porta Nuova Towers Милано De Rotterdam Towers Нидерландия The Residence Белгия съответно. Жилищен комплекс "Орловское небо" I е част от по-голям комплекс, състоящ се от три други жилищни кули две офис кули търговски център спортен комплекс още!.

Централа на Международната футболна асоциация - 947 фута (289 метра)

Централа на Международната футболна асоциация Небостъргач със смесено предназначение в Цюрих, който е завършен през 2016 г.. Той е десетата по височина сграда на Европейския съюз петнадесетата по височина структура на континента. Забавен факт: Централата на Международната футболна федерация е известна като "Домът на ФИФА", тъй като организацията обитава най-горните етажи на структурата. Заключение: Както може да се види от този списък, има много високи сгради, разположени в цяла Европа Те варират от жилищни структури като Triumph Palace Oryolskoe Nebo Residential Complex I The Residence mixed-use като Mercury City Tower Lakhta Center commercial като MesseTurm Commerzbank Tower.. Без значение каква е целта на търсенето ви на най-високите сгради на континента, макар че със сигурност ще намерите това, което търсите тук!.

Христина Христова
Христина Христова Отговорен редактор
Новините днес