Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И ООН се загрижи за новата такса от 8 долара на Twitter

04 ноември 2022, 21:27 часа • 1925 прочитания

ООН се е свързала с Twitter, след като новият собственик на компанията Илон Мъск обяви плана си да таксува с 8 долара на месец „потвърдените“ потребители, предаде Анадолската агенция. 

"Ще трябва да преценим участието си", заяви говорителят на ООН Стефан Дюжарик. Според него и въпроса за промяна на модерирането на съдържание "може да повлияе на начина, по който общуваме в Туитър". "Затова зададохме някои въпроси. Очакваме някои отговори, но очевидно ще направим заключения въз основа на това, което чуем", каза Дюжарик пред репортери, цитиран от БГНЕС.

Съобщението на Мъск за новата такса получи отпор от дългогодишни потребители на Туитър. Във вторник той заяви, че цената е била "коригирана по държави пропорционално на паритета на покупателната способност". „Потвърдените“ потребителите ще получат приоритет при отговорите, споменаванията и търсенията, което според него е от съществено значение за побеждаването на спама и измамите. Тези потребители ще имат и възможност да публикуват дълги видеоклипове и аудиоматериали и ще виждат наполовина по-малко реклами. Първоначално Мъск планираше да таксува потребителите с 19,99 долара на месец, за да получат или поддържат проверен акаунт.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес