Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Западният туристически бизнес окончателно напусна Крим

05 август 2018, 08:20 часа
Реклама

В Крим вече няма нито една западна хотелска или туристическа верига, след като последната такава – американската Best Western Hotel & Resorts, се изтегли от полуострова заради налаганите от САЩ и ЕС санкции, съобщава в. "Московски времена".

Хотелът "Best Western Sevastopol Hotel" беше един от последните знаци, че в Севастопол има и западно влияние – след анексирането на Крим от Руската федерация. Сградата е строена още по времето на СССР. Хотелът все още работи, но търговската марка т.е. надписът вече е премахнат. Сега сградата е известна като "Севастопол хотел и СПА". Други големи западни марки – като Radisson и McDonald’s, отдавна напуснаха полуострова.

"Best Western" не оперира пряко хотели, а действа на принципа на франчайза. А член на персонала на хотела в Севастопол коментира пред Reuters, че франчайз споразумението е изтекло през миналия октомври.

След като САЩ и ЕС наложиха санкции на Русия, това принуди западният бизнес да напусне Крим. На практика за западни компании е невъзможно да използват за своите оперативни дела банки в Крим.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес